Niks zo vervelend als het ontdekken van krassen op de lak van je (nieuwe) auto of motor. Of het nu gaat om krassen of wervelingen, ze zijn eenvoudig op te lossen zonder dat de auto/motor naar een schadebedrijf moet worden gebracht voor een dure spuitbeurt. In deze blog vertellen we stap voor stap hoe je zelf krassen kan verwijderen door gebruik te maken van krasverwijdering producten van Turtle Wax.


WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN KRASVERWIJDERAARS EN POLIJSTMIDDELEN?


Krasverwijdering versus polijstenVerschillen in de samenstelling.
Krasverwijderaars hebben over het algemeen dezelfde prestatiekenmerken als polijstmiddelen. Producten voor krasverwijdering zijn echter ontwikkelt voor het repareren van lichte oneffenheden in de afwerking of voor lokale reparaties.


Beslissen welk krasherstelproduct het beste is voor uw auto. Als de nadruk ligt op het verwijderen van oxidatie en een doffe afwerking, dan zijn polijstmiddelen het beste om te gebruiken. Ligt de focus op het repareren van krassen of het verwijderen van vlekken, dan moet je gebruik maken van onze krasverwijdering producten.

 

HOE WERKEN KRASVERWIJDERING PRODUCTEN?

 

 • Krasverwijdering producten bevatten milde polijstbestandsdelen speciaal ontworpen om lichte onvolkomenheden in het oppervlak van de autolak te verwijderen. Daarnaast kunnen dit soort producten wax en heldere polymeren bevatten om diepere schaafwonden op te vullen en daarmee krassen kunnen laten verdwijnen.
 • Deze producten zijn over het algemeen bedoeld voor een eenvoudige verbetering van lichte beschadigingen van de autolak. Eenmaal aangebracht levert dit vaak al het gewenste resultaat. Houd wel in gedachten dat de prestaties van de producten afhankelijk zijn van de mild reinigende en polijstende werking van de kras verwijderende producten. Voor zwaar geoxideerde autolakken dient gebruik te worden gemaakt van een Rubbing Compound.

 

HOE LICHTE KRASSEN EN WERVELINGEN UIT DE AUTO TE VERWIJDEREN

 

Kras- en wervelverwijdering producten moeten enkel worden gebruikt om lichte krassen of vlekken op de oppervlak te verwijderen, meestal zichtbaar op de oppervlakteverf. Voorbeelden zijn de lichte beschadigingen van vingernagels rond de deurklink van de auto, lichte krassen of wanneer een afwerking zijn glans verliest. Deze producten zijn veilig te gebruiken voor het verwijderen van alledaagse beschadigingen of krulsporen van autowasstraten.

 

VERWIJDEREN VAN WERVELINGEN UIT LAKWERK

Aanbrengen krasverwijdering product

 • Stap 1: Begin met het wassen en drogen van de auto.
 • Stap 2: Breng de Turtle Wax Scratch Repair & Renew aan op een vierkant gevouwen zachte katoenen/microvezeldoek. Spreid vervolgens het product uit op het te behandelen paneel.
 • Stap 3: Wrijf met stevige druk de microvezeldoek gedurende 60 seconden heen en weer over de beschadiging
 • Stap 4: Laat het behandelde paneel vervolgens drogen tot een lichte waas en verwijder het overschot met een zachte katoenen of microvezeldoek.
 • Stap 5: Ga door met het behandelen van het paneel, één paneel per keer. Gebruik een schone katoenen of microvezeldoek indien nodig. 

 

Lichte kleine krassporen kunnen op eenzelfde manier worden weggewerkt, alleen dan wikkel je de doek om je wijs- en middelvinger. Ook hierbij gebruik je bij het aanbrengen stevige druk. Voor optimaal resultaat wrijf je 10 tot 20 keer in dezelfde richting als de te herstellen lakbeschadiging. Herhaal stap 3 en 4 net zo lang tot de kras of werveling minder zichtbaar is.

 

 "TIP: Probeer geen krassen of wervelingen te verwijderen uit hete lakoppervlakken. Ook gebruik in direct zonlicht wordt niet aangeraden. De afwerking moet koel aanvoelen."


VERWIJDEREN VAN LICHTE KRASSEN

lichte krassen en wervelingen verwijderen

 • Stap 1: Begin met het wassen en drogen van de auto.
 • Stap 2: Indien mogelijk, markeer de kras met afplaktape en plaats de afplaktape 2,5 cm boven en 2,5 cm onder de kras om het aanbrengproces te vergemakkelijken. 
 • Stap 3: Breng de Turtle Wax Scratch Repair & Renew met een microvezeldoekje aan door gedurende 30 seconden heen en weer te gaan over de kras(sen).Gebruik bij het aanbrengen van het product enige druk.
 • Stap 4: Verwijder de residu met een schone microvezeldoek en controleer het paneel op eventuele overgebleven beschadigingen. 
 • Stap 5: Herhaal de procedure tot de gewenste resultaat is bereikt of de kras onzichtbaar is geworden.
 • Stap 6: Herhaal dit tot 5 keer.
 • Stap 7: Werk af door het product op een groter oppervlak aan te brengen om verschillen op het paneel te voorkomen.

 

Als de kras iets dieper is of als je een groot autovlak hebt dat beschadigd is, raden wij aan om een polijstmachine te gebruiken in plaats van een handtoepassing. Dit omdat een polijstmachine een hogere druk uitoefent en een professioneler resultaat garandeert.

 

 

HARDNEKKIG KRASSEN & VLEKKEN VERWIJDEREN

 

 

Opmerking: Compounds (pasta's) zijn agressiever dan vloeibare producten. Voor nieuwe, donkerdere lakafwerkingen adviseren wij Turtle Wax Renew Polish. Voor oudere, geoxideerde lakafwerkingen kan je het beste Rubbing of Polijst Compounds gebruiken.